PatiSzwalnia
—
2026-08-25 21:06
Przy takim przeszyciu pośrodku raczej nie celowałbym w klasyczny nadruk dokładnie przez szew, bo docisk bywa nierówny i potem krawędzie potrafią pracować. Drobne litery na 6 cm też mogą wyjść średnio, zwłaszcza na lekko usztywnionym twillu. Ja bym raczej przesunął logo lekko na bok albo uprościł znak, a jeśli ma być centralnie, to sprawdził haft lub naszywkę, bo mniej zależy od idealnie płaskiego panelu. Masz możliwość zrobić jedną sztukę próbną przed całą serią?
JarekNadruk
—
2026-08-25 22:54
Przy takim logo dużo zależy od tego, jak blisko ma wejść w to środkowe przeszycie i jak drobne są te litery. Na czapce z usztywnionym panelem sam docisk potrafi zrobić problem, zwłaszcza jeśli grafika ma ostre krawędzie albo cienkie elementy przy szwie. Ja bym najpierw sprawdził, czy da się lekko odsunąć logo od przeszycia albo uprościć litery, bo 6 cm na czapce to już dość mało miejsca na detale. Masz możliwość zrobienia jednej sztuki próbnej na tej samej czapce?
AniaJeans
—
2026-09-03 16:11
Odpowiedź do: JarekNadruk
Jarek dobrze zwrócił uwagę na to przeszycie, bo przy 6 cm logo każdy milimetr robi różnicę. Jeśli litery są naprawdę drobne, to folia flex/termotransfer przy samym szwie może słabo siąść i potem łapać na krawędziach, szczególnie latem od potu i wyginania panelu. Przy takim nakładzie chyba celowałbym raczej w haft albo naszywkę/patch, a jeśli ma być nadruk, to test na jednej czapce z realnym dociskiem i podkładką pod panel dużo pokaże. Logo musi przechodzić przez środkowy szew, czy da się je lekko przesunąć na bok?
MagdaLook
—
2026-08-29 08:29
Przy takim przeszyciu przez środek uważałbym z folią flex albo DTF-em, bo drobne litery blisko szwu lubią się gorzej dogrzać i potem zaczynają podnosić na krawędziach. Jeśli logo ma mieć tylko 6 cm i małe napisy, to haft też może nie wyjść idealnie, bo potrafi ściągnąć panel i zalać detale. U mnie przy podobnych czapkach najlepiej sprawdzało się lekkie odsunięcie grafiki od szwu albo uproszczenie znaku, żeby nie wciskać cienkich elementów w miejsce, gdzie materiał pracuje. Masz możliwość przesunąć logo minimalnie na bok, czy musi być centralnie na przeszyciu?