BasiaOversize
—
2026-06-16 10:08
Nie skreślałabym tego zestawu, bo cygaretki i baleriny same w sobie nie muszą wyglądać zachowawczo, dużo zależy od detali. Przy graficie fajnie przełamują całość baleriny z ostrzejszym noskiem, lakierowane albo w mocniejszym kolorze, a do tego trochę luźniejsza góra zamiast bardzo dopasowanej koszuli. Przy niższym wzroście pilnowałabym raczej długości spodni, żeby kończyły się nad kostką i nie robiły za dużo materiału przy bucie. A te baleriny masz bardziej klasyczne, okrągłe, czy z noskiem w szpic?
RenataModa
—
2026-06-16 19:00
Odpowiedź do: BasiaOversize
Też bym poszła w detale, o których pisze BasiaOversize, bo przy grafitowych cygaretkach baleriny mogą wyglądać całkiem świeżo. U mnie dużą różnicę robi krótsza nogawka odsłaniająca kostkę i baleriny z lekko wydłużonym noskiem, wtedy noga nie wygląda na skróconą. Do gładkiej koszuli dorzuciłabym coś mniej „biurowego”, np. pasek z ciekawszą klamrą, większe kolczyki albo sweter wpuszczony tylko z przodu. A te cygaretki masz bardziej dopasowane czy luźniejsze w nogawce?
IlonaStyl
—
2026-06-18 09:27
Odpowiedź do: RenataModa
RenataModa dobrze podpowiada z tą kostką i smuklejszym noskiem, u mnie przy cygaretkach to serio zmienia cały odbiór i zestaw nie wygląda tak „urzędowo”. Ja jeszcze lubię przełamać gładką koszulę paskiem, kolczykami albo balerinami w lakierze czy z małą klamerką, bo wtedy nawet grafitowe spodnie robią się mniej grzeczne.
IzaDzianina
—
2026-06-16 19:44
Odpowiedź do: BasiaOversize
Też mam wrażenie, że przy graficie dużo robią właśnie baleriny z charakterem, a do niższego wzrostu fajnie działa krótsza nogawka odsłaniająca kostkę, bo wtedy całość nie robi się ciężka. Do tego zamiast klasycznej koszuli można dać lekko oversize’owy sweter albo koszulę włożoną tylko z przodu, żeby nie było tak „urzędowo” — jakie kolory balerin masz?
DarekNadruk
—
2026-06-19 22:05
A jaki fason mają te baleriny: bardziej klasyczne z okrągłym noskiem czy coś ostrzejszego, np. w szpic albo z paskiem? Przy grafitowych cygaretkach sam kształt buta i długość nogawki mogą mocno zmienić odbiór całości.
RobertSitodruk
—
2026-06-22 07:24
Przy grafitowych cygaretkach dużo robi długość nogawki: jeśli kończy się lekko nad kostką, baleriny wyglądają lżej i mniej „biurowo”. Do niższego wzrostu fajnie sprawdzają się modele z delikatnym noskiem w szpic albo w kolorze zbliżonym do skóry, bo mniej odcinają nogę niż mocno zabudowane, ciemne baleriny. Żeby całość nie była zbyt grzeczna, dorzuciłabym coś z charakterem: pasek, większe kolczyki, koszulę noszoną luźniej albo cienki sweter wpuszczony tylko z przodu. Jakie masz baleriny: bardziej klasyczne okrągłe czy z noskiem w szpic?